Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

«Σέβομαι τη Διαφορετικότητα»

Σήμερα Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών της Αγγλικής Γλώσσας, συμμετείχαν στη διάρκεια του μαθήματος σε εργαστήριο με θέμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», που πραγματοποιήθηκε στην τάξη τους και είχε διάρκεια μία διδακτική ώρα. Το πρόγραμμα υλοποίησε καταρτισμένη εκπαιδευτής του British Council (Βρετανικό Συμβούλιο) μαζί με την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη του πόλο Εύη Μωραϊτίδου.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση κοινωνικών παθογενειών, όπως ο ρατσισμός και ο σχολικός εκφοβισμός. Οι Ολυμπιακές Ιδέες (έμπνευση, αποφασιστικότητα, ισότητα, φιλία, σεβασμός, κουράγιο, αριστεία) είναι η βάση πάνω στις οποίες στηρίζεται το πρόγραμμα, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/ήτριες, να μάθουν να αντιλαμβάνονται τη διαφορετικότητα και να επιλύουν τις διαφορές τους δημιουργικά.


Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και με τη βοήθεια του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.






Επιμέλεια: Αγγελική Τάκη

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα