Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄ τάξης

Την Παρασκευή 15/2 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Μετά από μια ολιγόλεπτη περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια της Πλάκας έφτασαν στο Μουσείο, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό οίκημα του 19ου αιώνα. Αυτό το διατηρητέο και φιλόξενο κτίριο εντυπωσίασε για τις διακοσμητικές του λεπτομέρειες και τις πλούσιες οροφογραφίες του, καθώς και για την υπέροχη θέα του από τα παράθυρα στον βράχο της Ακρόπολης.

Στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου παρουσιάζεται η ιστορία της εκπαίδευσης μέσα από σχολικά βιβλία και σχολικά αντικείμενα παλαιότερων χρόνων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσομοίωση της παλιάς σχολικής αίθουσας.


Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να φορέσουν ξανά την μπλε πόδια, να αναγνωρίσουν αντικείμενα των σχολικών χρόνων και της διδασκαλίας (σάκα, πηλίκιο, βέργα, ξύλινα θρανία, πλάκα, κονδυλοφόρος, αναγνωστικά, ξυλόσομπα) και να ανακαλύψουν τα σχολικά συσσίτια αλλά και τις μαθητικές τιμωρίες.




Ήταν ένα υπέροχο νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μέσα από τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση να γνωρίσουν την ιστορία του παλιού σχολείου.


Επιμέλεια: Χαρά Αποστολοπούλου

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα