Λίγα λόγια για το σχολείο

Το σχολείο μας, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής, ιδρύθηκε με τo ΦΕΚ 483/τΑ΄/24-4-1973. Σήμερα έχει οργανικότητα 12/θέσιου (ΦΕΚ 555/τΒ΄/23-6-1995) και λειτουργεί με 13 τμήματα. Έχει μαθητικό δυναμικό 259 και εκπαιδευτικό προσωπικό 35 άτομα.

Συστεγαζόμαστε στο ίδιο κτίριο με το 6/θέσιο 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής.

Συνολικά το συγκρότημά μας έχει μαθητικό δυναμικό 396 και εκπαιδευτικό προσωπικό 48 άτομα, με μερικούς εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να διδάσκουν και στα δύο σχολεία. Ο μέσος όρος του μαθητικού δυναμικού του συγκροτήματος είναι 22,3 και δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω αύξησης λόγω περιορισμένου σχολικού χώρου. Λειτουργούμε με 19 τμήματα συνολικά, εκ των οποίων 2 αίθουσες είναι μικρότερες και 3 είναι σε προκάτ. Το συγκρότημα διαθέτει Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Εργαστήριο Πληροφορικής, αίθουσα εστιατορίου και 2 αίθουσες των Τμημάτων Ένταξης. Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί συνολικά με 7 τμήματα μέχρι τις 15:00 και 4 τμήματα μέχρι τις 16:00.

Το σχολείο μας βρίσκεται στο Νέο Ηράκλειο, στη συνοικία «Κάτω Ψαλίδι», μια πυκνοδομημένη περιοχή στο ανατολικό τμήμα του Δήμου Ηρακλείου.

Δείτε τα όρια της Ενιαίας Σχολικής Περιφέρειας 9ου & 10ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ.

Το σχολείο μας έχει αναπτύξει στην πορεία του αρκετά επιμορφωτικά προγράμματα και έχει υλοποιήσει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιστημονικές ημερίδες. Η τοπική κοινωνία αξιολογεί το σχολείο μας ως πολύ καλό, με εκπαιδευτικό προσωπικό υψηλών προσόντων.

Βασικός στόχος της εκπαιδευτικής πολιτικής μας είναι το άνοιγμα του σχολείου στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Οι γρήγορες εξελίξεις και αλλαγές στην Ευρώπη, με την αυξανόμενη παγκοσμιοποίηση, την εξάπλωση της μετανάστευση, τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, τις εκπαιδευτικές προκλήσεις να γιγαντώνονται, θεωρούμε ότι επιβάλλουν να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα, όπως τα προγράμματα Erasmus+, για να βρεθούμε πιο κοντά στις εξελίξεις και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας και την ώσμωση με τις κουλτούρες άλλων λαών να μπορέσουμε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων αυτών, προωθώντας την εκπαίδευση και πρωταγωνιστώντας στους τομείς των αλλαγών και της καινοτομίας.

Στοχεύουμε στη διαμόρφωση κουλτούρας για ένα σχολείο ελκυστικό και ευχάριστο, που θα το αγαπούν τα παιδιά και θα το εμπιστεύονται οι γονείς. Ένα σχολείο κοιτίδα μόρφωσης και πολιτισμού για το σύνολο της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Ένα σχολείο χωρίς εσωστρέφεια, ανοικτό στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, βάζοντας στο κέντρο τον μαθητή και στοχεύοντας στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης με προώθηση μιας εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη Διαφορετικότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με πίστη στις κοινές αξίες της Ε.Ε. και της διαπολιτισμικής κατανόησης. Ένα σχολείο ανοικτό σε ιδέες, καινοτόμες δράσεις και εφαρμογή καλών πρακτικών, που δημιουργεί ευκαιρίες για την ανακάλυψη της γνώσης διεπιστημονικά, μέσα από ένα βιωματικό πλαίσιο κοινωνικοσυναισθηματικής μάθησης, με βάση τις αρχές της εκπαίδευσης για την αειφόρο ανάπτυξη.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα