Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ψείρες

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι παρατηρήθηκε σε μαθητές διαφόρων τάξεων το γνωστό σχολικό πρόβλημα με τις ψείρες. Οι ψείρες δε μεταδίδουν μεταδοτικές ασθένειες –⁠μεταδίδονται με την επαφή κεφάλι με κεφάλι που έχει ψείρες. Σας παρακαλούμε πολύ να ακολουθήσετε τις παρακάτω πολύ απλές συμβουλές, ώστε να τεθούν σύντομα υπό έλεγχο.

1. Έλεγχος: Ελέγχετε τακτικά τα μαλλιά των παιδιών σας (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) για ψείρες της κεφαλής και κόνιδες και προβείτε σε τακτικό έλεγχο όλων των μελών του νοικοκυριού. Να θυμάστε ότι η παρουσία ψειρών δεν προκαλεί φαγούρα αμέσως σε όλους τους ανθρώπους. (Το χτένισμα σε βρεγμένα μαλλιά, ή μετά την εφαρμογή μαλακτικού, μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο άνετη).

Ο έλεγχος για ψείρες της κεφαλής δε θα πρέπει να θεωρείται σπουδαία υπόθεση. Είναι απλώς ένα φυσιολογικό κομμάτι της προσωπικής υγιεινής της οικογένειας, όπως το βούρτσισμα των δοντιών ή το λούσιμο των μαλλιών.

2. Θεραπεία: Αν το παιδί σας ή κάποιο μέλος της οικογενείας σας έχει ψείρες της κεφαλής, εφαρμόστε αμέσως μια θεραπεία με κάποιο αποτελεσματικό προϊόν –⁠ακόμα και απλό ξύδι.

3. Ενημέρωση: Αν το παιδί σας κολλήσει ψείρες της κεφαλής, ενημερώστε το σχολείο και το στενό φιλικό σας περιβάλλον, για να σας βοηθήσουν να εμποδίσετε την εξάπλωση. Είναι κάτι που ο καθένας έχει να αντιμετωπίσει, γι’ αυτό δε χρειάζεται να αισθάνεστε αμηχανία.

4. Επανέλεγχος: Μην παραλείπετε να ελέγχετε τα μαλλιά των μελών της οικογενείας σας για ψείρες κεφαλής και κόνιδες, ιδιαίτερα αν το παιδί σας έχει κολλήσει –⁠δεν κολλούν μόνο τα παιδιά ψείρες. Επίσης, να ελέγχετε τα μαλλιά των παιδιών σας για νέα προσβολή από ψείρες μετά από κάθε επιτυχημένη θεραπεία.

5. Αποφύγετε να στείλετε το παιδί σας στο σχολείο, αν έχει ζωντανές ψείρες (όχι αυγά) και δεν έχετε ξεκινήσει θεραπεία.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Ντίνος Βρυώνης

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα