Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Τα εκτάκια υιοθετούν πρωτάκια

Μια όμορφη πρωτοβουλία ξεκίνησε πριν μερικές μέρες στο σχολείο μας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης «υιοθετούν» πρωτάκια. Πρόκειται για μια δράση που έχει στόχο να ενισχύσει την κοινωνικοποίηση των μικρότερων μαθητών παρέχοντάς τους στήριξη και ασφάλεια, καθώς κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο δημοτικό σχολείο. Για τα εκτάκια αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η ευθύνη, η υπομονή, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη.

Από την πρώτη μέρα τα εκτάκια ενθουσιάστηκαν με την ιδέα.  Έγιναν παιχνίδια γνωριμίας στο προαύλιο ανάμεσα σε πρωτάκια και εκτάκια, όπου όλοι διασκέδασαν πολύ.

                               



  


             

Μετά ακολούθησε κλήρωση για να δούμε ποιο πρωτάκι υιοθετεί κάθε εκτάκι. 

                                           

Τα μεγάλα παιδιά συστήθηκαν και μίλησαν για τις καλές τους προθέσεις, ενώ τα πρωτάκια τους έδωσαν τις καλύτερες ζωγραφιές τους σα δωράκι γνωριμίας.

                                              

Μέσα από συνεχείς δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν, θα δημιουργηθούν σχέσεις που μπορεί να κρατήσουν όλη τη χρονιά, ίσως και μετά από αυτή. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία να χτιστεί κλίμα συνεργασίας κι εμπιστοσύνης, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μαθητών και συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας αρμονικής σχολικής κοινότητας.






      "Είμαι εδώ για ένα πρωτάκι!" 

      "Α και ΣΤ μαζί"

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα