Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εγγραφές μαθητών/ριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25

Αγαπητοί γονείς, 

Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές μαθητών/τριών στην Πρώτη (Α΄) τάξη για το σχολικό έτος 2024-2025 πραγματοποιούνται από 1 έως 20 Μαρτίου του 2024, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες: 11:00 – 13:30.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στις παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (Α 109), όπως η τελευταία παράγραφος αντικαταστάθηκε και ισχύει (παρ. 1δ του άρθρου 204 του Ν.4610/2019 (Α΄70)).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εντός του σχολείου έχει ληφθεί μέριμνα για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού. Ως εκ τούτου, παρακαλείστε για την πιστή τήρηση των οδηγιών εντός του σχολείου και του συγκεκριμένου ωραρίου εγγραφών, με σειρά προτεραιότητας.

Για έκτακτες περιπτώσεις, διαφορετικής εξυπηρέτησης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τα σχολεία.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή:

1.    Υπεύθυνη Δήλωση* του γονέα, στην οποία θα δηλώνονται τα παρακάτω έξι (6) στοιχεία: 1. επώνυμο μαθητή/τριας, 2. όνομα μαθητή/τριας, 3. όνομα πατέρα, 4. όνομα μητέρας, 5. ημερομηνία γέννησης, 6. διεύθυνση κατοικίας.

Σημείωση: Με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα αναζητηθεί από τη σχολική μονάδα μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ, το Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας του μαθητή/τριας.

2.    Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

3.    Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή* (Α.Δ.Υ.Μ.)                                                          

4.    Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (π.χ. έγγραφο Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., Ε.Υ.Δ.ΑΠ. ή μισθωτήριο Συμβόλαιο).

5.    Βεβαίωση φοίτησης νηπιαγωγείου.

6.    Αίτηση* για την εγγραφή στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

*Τα έγγραφα 1,3,6 μπορείτε να τα πάρετε από το σχολείο ή να τα αναζητήσετε στο blog του σχολείου).

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα