Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

"LearnHarmony"

Μια κοινότητα για τα σχολεία της Ευρώπης

 Το eTwinning είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τα σχολεία στην Ευρώπη να αναπτύξουν συνεργασίες κάνοντας χρήση των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και της Επικοινωνίας (TΠΕ). Έτσι, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που είναι γραμμένοι/ες στη δράση eTwinning μέσα από την ασφαλή πλατφόρμα που προσφέρεται για τα σχολεία των χωρών που συμμετέχουν, καλούνται να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν σχέδια από κοινού. Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Περισσότερα για τα οφέλη του προγράμματος eTwinning μπορείτε να δείτε εδώ.


 Πιο συγκεκριμένα, το eTwinning έγο που υλοποιούμε φέτος  ονομάζεται “LearnHarmony” και στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας συνεργασίας μεταξύ του 9ου Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής  και του Comenius-Schule  της Γερμανίας, με έμφαση στην προώθηση ενός θετικού και χωρίς αποκλεισμούς σχολικού περιβάλλοντος.

 Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 τάξης, στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας, θα συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες που στοχεύουν στην προώθηση της ευημερίας, της ψυχικής υγειας, των ίσων ευκαιριών και της βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας ψηφιακά και άλλα μέσα.

Επιπλέον, οι μαθητές/τριες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν ιδέες και στρατηγικές για τη δημιουργία ενός καλύτερου σχολικού περιβάλλοντος. Μέσα από αυτό το έργο, οι μαθητές/τριες θα μάθουν να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και την ισότητα, κατανοώντας τη σημασία της δημιουργίας ενός ασφαλούς χώρου χωρίς αποκλεισμούς.

 Θα εξερευνήσουμε διαφορετικές οπτικές γωνίες και θα μοιραστούμε τις δικές μας εμπειρίες σχετικά με την ευημερία, την καλή φυσική κατάσταση και την ψυχική υγεία στο σχολικό περιβάλλον, ενισχύοντας την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη.

 Η βιωσιμότητα και η οικολογία θα είναι επίσης βασικά στοιχεία του έργου. Οι μαθητές/τριες θα διερευνήσουν και θα συζητήσουν τον αντίκτυπο των πράξεών τους στο περιβάλλον με στόχο την προώθηση βιώσιμων πρακτικών εντός της σχολικής κοινότητας.



Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Αγγελική Τάκη

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα