Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Επιλογή του Σχολείου για τις Πρακτικές Ασκήσεις των 4ετών φοιτητών του ΠΤΔΕ/ΕΚΠΑ

Αγαπητοί γονείς,

Σας γνωρίζουμε ότι έπειτα από την εξαιρετική συνεργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου μας με τους φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου σχολικού έτους και την πολύ θετική ανταπόκριση των μαθητών και των μαθητριών, το Σχολείο μας επιλέχθηκε και πάλι για την πραγματοποίηση της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών το διάστημα 13-24/05/2019 με την Υπουργική Απόφαση με αρ. πρ. Φ27/173223/Δ1 (ΦΕΚ 4777, τ. Β΄, 25-10-2018) με θέμα: «Καθορισμός σχολικών μονάδων για την πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Η επιλογή του σχολείου μας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και η συνέχιση της συνεργασίας μας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας και είναι ένα ακόμα πραγματικό άνοιγμα του σχολείου όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην πανεπιστημιακή κοινότητα και δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσει το σχολείο ακόμα περισσότερο ως κοιτίδα μόρφωσης και κουλτούρας. Το Πανεπιστήμιο αναγνώρισε την πολύ καλή επικοινωνία όλων των συναδέλφων με τους φοιτητές, το εξαιρετικό παιδαγωγικό και σχολικό κλίμα του Σχολείου, τους πολύ έμπειρους και ικανούς εκπαιδευτικούς που προσφέρουν πολλά τόσο συμβουλευτικά όσο και με την αγάπη και την απλότητά τους απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ώστε και οι ίδιοι να διαμορφώσουν θετική κουλτούρα για το έργο τους και αισιόδοξη εικόνα για τα σχολεία μας.

Το διάστημα 13-24 Μαΐου οι διδασκαλίες θα πραγματοποιούνται από τους 4ετείς φοιτητές και φοιτήτριες. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα πραγματοποιεί παιδαγωγικούς και διδακτικούς ελέγχους των διδασκαλιών. Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου της Περιφέρειάς μας, ο Διευθυντής του Σχολείου και όλοι οι συνάδελφοι των τάξεων θα είναι δίπλα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες για να τους καθοδηγούν και να τους βοηθούν σε ό,τι χρειάζονται παιδαγωγικά και διδακτικά.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κωνσταντίνος Βρυώνης

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα