Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ο William Shakespeare στο σχολείο μας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης των σχολείων μας (9ου & 10ου) είχαν τη χαρά να απολαύσουν, την Παρασκευή 14/12/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, τη θεατρική παράσταση «Love versus Hate» (“Αγάπη και Μίσος”) από το English Theatre Club.


Η παράσταση αποδόθηκε στην αγγλική γλώσσα και είναι μια σύγχρονη ματιά στο έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του μεγάλου Βάρδου William Shakespeare, που έφερε τους μαθητές/τριες σε επαφή με την κλασική τραγωδία, αλλά και με διαχρονικά θέματα όπως «Διαμάχη», «Βία», «Ρατσισμός».

Το διαδραστικό μέρος της παράστασης είναι ένα μάθημα Ελισαβετιανού Θεάτρου.

Το Εnglish Theatre Club είναι αναγνωρισμένος φορέας που ειδικεύεται στο εκπαιδευτικό θέατρο. Σκοπό έχει να προβάλει την Αγγλική Γλώσσα και τον πολιτισμό. Ανεβάζει έργα στα αγγλικά σε όλη την Ελλάδα, για τους μαθητές όλων των βαθμίδων. Οι ηθοποιοί με τη μέθοδο του interactive theatre ενθαρρύνουν το κοινό να συμμετέχει στα δρώμενα. Συγκεκριμένα, οι μαθητές καλούνται να μιλήσουν, να επευφημήσουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, ακόμη και να ψηφίσουν. Είναι μια σημαντική θεατρική και εκπαιδευτική εμπειρία.

Διαβάστηκαν περισσότερο την τελευταία εβδομάδα